Yoğurt Tatlısı

2013-02-28
yogurt-tatlisi
  • Kişi/Servis : 6
  • Hazırlık Süresi : 35 dakika
  • Pişirme Süresi : 25 dakika
  • Servise hazır : 3:0 saat

Malzemeler

  • 5 fincan un
  • 5 fincan tozşeker
  • 5 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Şerbeti için 3 su bardağı tozşeker
  • 5 su bardağı su
  • Yarım limon

Hazırlanışı

Adım 1

Yumurta, un, şeker, yoğurt, kabartma tozuve hamuru iyice çırpın.

Adım 2

Sıvıyağ ile yağladığınız bir fırın tepsisine alın. Isısı 160 dereceye ayarlanmış fırında, yaklaşık 25 dk üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Adım 3

Bu arada şerbetini hazırlayın. Şeker ve suyu kaynatın. Ateşten indirmeye yakın içine bir iki damla limon sıkın. Tezgahın üzerine doğumaya bırakın.

Adım 4

Tatlınız sıcak, şerbetinizılıkken şerbeti tatlının üzerinedökün. Ve tatlının şerbeti iyice çekmesini sağlayın.Soğutup servis yapın.

Ortalama Üye Değerlendirmesi

(3.4 / 5)

3.4 5 5
Bu tarifi puanlayın

5 kişi bu tarif için oy kullandı

3.279 görüntüleme

Benzer tarifler:
  • yalanciiskembecorbasi

    Yalancı İşkembe Çorbası

  • tatllipogaca

    Tatlı Poğaça

  • sekerlikrep

    Tatlı Krep

  • ?????????????????????

    Un Çorbası

  • sutluunhelvasi

    Sütlü Un Helvası

Yorum Ekle