Kuru Kayısı Tatlısı

2013-04-03
imgp0657
  • Kişi/Servis : 6
  • Hazırlık Süresi : 10 dakika
  • Pişirme Süresi : 30 dakika
  • Servise hazır : 5 dakika

Malzemeler

  • Yarım kg kuru kayısı
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 5 su bardağı su
  • Süslemek için dövülmüş antep fıstığı ve üzüm

Hazırlanışı

Adım 1

Ön hazırlık olarak kayısıları yıkayın. 5 su bardağı su ve tozşekerle kaynatın. Kayısıları iyice yumuşayınca suyunu süzün. Kayısıları enlemesine ikiye kesin.

Adım 2

Servis tabağına yuvarlak şekilde bir sıra dizin. Üzerine ceviz içini koyun. Tekrar kayısılarla kapatın. Kayısı ve cevizler bitene kadar kat kat görünecek biçimde bu işlemi tekrarlayın.

Adım 3

Önceden hazırladığınız şerbeti kayısıların üzerine gezdirin. Antep fıstığı ve ayıklanıp yıkanmış kuru üzümle süsleyerek servis yapın.

Ortalama Üye Değerlendirmesi

(5 / 5)

5 5 1
Bu tarifi puanlayın

1 kişi bu tarif için oy kullandı

2.736 görüntüleme

Benzer tarifler:
  • acuka

    Acuka

  • ispanaklipilav

    Ispanaklı Pilav

  • beşamelsoslumantar

    Beşamel Soslu Mantar

  • kuskus

    Kuskus

  • baklasalatasi

    Bakla Salatası

Yorum Ekle